16.Как се изпълняват възлите в стоманената-модулна конструкция?

Всички възли в стоманената-модулна конструкция се изпълняват чрез заваръчни шевове и в заводски условия. Това гарантира високата прецизност на възлите, а оттам качествата на конструкцията. При монтажа на място се изпълняват единствено монтажни заваръчни шевове на предварително заготвените сглобки. Освен, че електродъговото заваряване е технология, която е доказала своите безспорни качества, при ИзиХоум – сглобяеми къщи се залага не само на високата квалификация на персонала, но и сме инвестирали много за да работим единствено със заваръчна техника доставена от световните лидери в производството на заваръчни машини. Тук е мястото и да обърнем внимание на един важен факт:

В последните няколко години се забелязва тенденция към внос на строителни конструкции на сглобяеми къщи, най-вече от Турция.

В повечето случаи, подобни вносители рекламират продукта си, като сграда с „метална поцинкована конструкция” или сграда изградена чрез „беззаваръчна технология”.

Това са сгради изградени по система Hafif Celik Konstruksyon /от турски – „Лека Метална Конструкция”/, която не отговаря на българските строителни стандарти и норми за проектиране, най-вече поради използването на изключително тънкостенни профили неспособни да понесат нормативните натоварвания и използването на сглобки с нитове!!!

Вноса и строителството на подобни конструкции носи риск за живущите в такива сгради, а освен това представлява пряко нарушение на българското законодателство /Чл. 225 от ЗУТ/, който предвижда премахване на сгради изградени в несъответствие с действащите норми за проектиране и/или с материали несъответстващи на българските и европейски строителни стандарти.