Интериор

Както споменаваме в други раздели на фирмения ни сайт, едно от предимствата на ИзиХоум – сглобяеми къщи е универсалността. Освен възможността за индивидуално проектиране и изпълнение, при нашите къщи няма ограничения към площта, размерите или формата на помещенията, което позволява най-разнообразно оформление на интериора.

Няма ограничения към вътрешното оформление
Няма ограничения към вътрешното оформление. Снимка: обект Малинова Долина

Освен проектирането, също така е важна и технологията на изпълнение на сградата, ето защо в този раздел ще обърнем внимание именно на това.

Вътрешни /преградни/ стени

За изграждането на вътрешните стени на нашите сгради, ние сме се доверили изцяло на лидера в разработката и производството на системи за сухо строителство – компанията Knauf. Преградните стени в ИзиХоум – сглобяеми къщи се изграждат по система за преградни стени Knauf W11 и са с дебелина от 150 мм.
Какво означава това за нашите клиенти:

- Високо качество и превъзходен външен вид – Системата за изграждане на преградните стени е разработена на базата на висококачествени профили, върху които се полага двуслойна /25 мм/ гипсокартонова обшивка, фино фугирана с финишна шпакловъчна смес Knauf F2. По този начин се постигат идеално гладки и прави стени и перфектно оформени ъгли в помещенията.

Стандартно изпълнена двуслойната гипсокартонова обшивка е с изключителна здравина и позволява окачването на тежки мебели по стените
Стандартно изпълнена двуслойната гипсокартонова обшивка е с изключителна здравина и позволява окачването на тежки мебели по стените. Снимка: обект Банкя

- Високо ниво на шумоизолация – Освен двуслойната гипсокартонова обшивка, пълният обем на преградните стени се запълва с минерална вата, което способства за ефективното отделяне на помещенията и високата степен на шумоизолация. /Тук можете да видите повече за „Шумоизолация”/.

- Здравина – Преградните стени изградени по система Knauf W11 се отличават с голяма здравина а двуслойната гипсокартонова обшивка позволява окачването на стените на тежко обзавеждане /шкафове, рафтове, техника и др./.

Тавани

Както и стените, така и таваните в ИзиХоум – сглобяеми къщи се изпълняват с фино фугирана гипсокартонова обшивка и термо- и шумоизолация от минерална вата. По този начин се осигурява ефективно отделяне на помещенията и ниски нива на ударен шум. Също така нашата технология позволява най-разнообразно декориране и оформяне на таваните в зависимост от предпочитанията на клиента.

Стълбището е изградено със система за сух под Knauf Vidifloor и облицовано с гранитогрес
Стълбището е изградено със система за сух под Knauf Vidifloor и облицовано с гранитогрес. Снимка: обект Малинова Долина

Подове на първо ниво и при едноетажни сгради

Както сме описали в секция „Енергоефективност” подовете на първо ниво на нашите сгради, задържително са топлоизолирани с екструдиран пенополистирол /XPS/ за да се предотвратят топлозагубите от фуднаментната плоча.
Върху топлоизолацията се полага армирана с мрежа /5N6.5 m1/ циментова изравнителна замазка по същия начин, както и при строителството на тухлени жилища. Това позволява изпълнението на всички видове подови настилки, като керамични плочки, паркет, камък, гранитогрес и други.

Спалня на второ ниво с под Knauf Vidifloor, предстои полагане на паркет
Спалня на второ ниво с под Knauf Vidifloor, предстои полагане на паркет. Снимка: обект Ботевград

Подове на второ и останалите нива /междуетажни плочи/

Подовете на горните нива при сгради на два или повече етажа се завършват със система за сухи подове Knauf Vidifloor. Тя представлява специални подови плоскости, които се полагат двуслойно и се характеризират с висока здравина и твърдост и са напълно водоустойчиви и водонепропускливи. Сухият под Knauf Vidifloor напълно замества циментовата изравнителна замазка, като позволява полагането на абсолютно всички подови настилки и покрития.

Банята е изпълнена с обшивка от водоустойчив гипсокартон и облицована с фаянс в ретро стил
Преди и след – Банята е изпълнена с обшивка от водоустойчив гипсокартон и облицована с фаянс в ретро стил. Снимки: обект: Своге

Санитарни помещения

Санитарните помещения в къщите, които строим се изпълняват с обшивка от водоустойчив гипсокартон. Освен че осигурява допълнителна защита от влага, той позволява санитарните помещения да бъдат декорирани и оборудвани по всички познати в строителството начини.

Стълбища

Поради универсалността на конструкцията и технологията на ИзиХоум – сглобяеми къщи стълбищата се изграждат в зависимост от вида на сградата, архитектурата и желанията на клиента, като могат да бъдат еднораменни, двураменни, вити и др. В най-честите случаи стълбищата, както и подовете се покриват с Knauf Vidifloor, като в последствие могат да бъдат облицовани с камък, гранитогрес, дърво и други.

Интериорът стандартно се оформя с: