Носеща конструкция

Когато избираме нов дом е много важно да се убедим, че той е достатъчно солиден за да издържи дълги години и достатъчно устойчив за да запази здравето и живота ни в екстремни ситуации. Горното най-вече зависи от носещата конструкция на сградата в която сме избрали да живеем.
Това е и причината жилищата на ИзиХоум-сглобяеми къщи да се строят със стоманена-модулна конструкция. Използваме тъкмо нея, заради безспорните й предимства пред останалите строителни конструкции /сравнение вижте в „Още по темата”/, най-важните от които са:

Завършена носеща конструкция на двуетажна сграда
Завършена носеща конструкция на двуетажна сграда.
Снимка: обекти Лозен

- Най-висока устойчивост на земетръс – Това е характерно за металните конструкции, като цяло. Всеизвестен факт е, че стоманените конструкции са най-издръжливи на динамични натоварвания /земетръс/ от всички познати в света строителни конструкции. Това е особено важно, когато трябва да посрещнем високите изисквания за сеизмична устойчивост в България и настина да успеем да гарантираме живота и здравето на обитателите на нашите къщи.

- Висока трайност – Стоманената конструкция е много издръжлива във времето и е предпочитана при необходимост от посрещане на високи натоварвания съчетани с дълъг експлоатационен срок на конструкцията. Това е валидно не само за жилищното строителство. Стоманената конструкция е доказала своята издръжливост и дълговечност при най-мащабните и отговорни инфраструктурни проекти и мостови съоръжения в света.

- Висока прецизност на изработката – За разлика от други строителни конструкции, които се изграждат „на място”, стоманената-модулна носеща конструкция се произвежда предварително, в заводски условия и от висококачествени стоманени профили.

Завършена носеща конструкция на едноетажна сграда
Завършена носеща конструкция на едноетажна сграда. Снимка: обект Банкя

Това е огромно предимство, тъй като благодарение на предварителното производство се елиминират всички възможности за допускане на неточности, кривини и грешки при строителството. Освен това всички възли и сглобки се изпълняват в идеални условия и с висока прецизност, което осигурява, както максимална здравина на конструкцията, така и правилно разпределение на товарите. Начинът ни на работа, освен това, способства и за повишената трайност на нашите строителни конструкции, тъй като те се обработват срещу корозия /чрез студено поцинковане/ отново в заводски условия, което гарантира максимална здравина на покритието.

Носеща конструкция на двуетажна сграда в процес на изграждане
Носеща конструкция на двуетажна сграда в процес на изграждане.
Снимка: обект Малинова Долина

- Якост и Универсалност – Високите якостни характеристики на стоманената-модулна конструкция я правят изключително подходяща за изграждане на жилищни сгради. Това е така поради няколко основни причини: високата носимост на елементите от конструкцията позволяват свобода при проектирането и изпълнението, като не поставят ограничения пред архитектурата, внедряването на най-разнообразни строителни системи и функционалността на сградата.
От друга страна повишената якост на конструкцията способства и за по-добрият комфорт на живот в жилището, поради липсата на вибрации, огъване и предаване на шум по конструкцията.

За изграждане на нашите конструкции сме се доверили на: