Шумоизолация

Комфорта в жилището се определя от два основни фактора – термоизолация и шумоизолация. Това е причината да обърнем сериозно внимание на шумоизолацията на жилищата, които строим.
Освен отделяне от окръжаващата среда е важно шумоизолацията вътре в жилището да е безкомпромисна. Оформянето на различни зони от дома, като дневния и нощния тракт и необезпокояваното лично пространство на всеки от обитателите е важно условие за осигуряване на удобство и спокойствие.

За да осигурим това, ние сме се доверили на световния лидер в системите за сухо строителство – компанията Knauf. Всички преградни стени в жилищата на ИзиХоум се изграждат по системата Knauf W11 и са с дебелина от 150 мм и двуслойна гипсокартонова обшивка от всяка страна на помещенията, като обема им е изцяло запълнен с каменно-минерална вата.

Какво означава това за шумоизолацията? Ще сравняваме с тухленото строителство.

Коефициент на шумоизолация - Rw Преградна стена с дебелина от 150 мм, двуслойна обшивка Тухлена стена с дебелина от 250 мм, двустранна мазилка и шпакловка
dB 56 51

Както виждаме от таблицата шумоизолацията на преградните стени в ИзиХоум – сглобяеми къщи надвишава тази на външна стена на тухлена сграда. Това е така благодарение най-вече на изолацията от каменно-минерална вата с която се запълват стените. Всезивестен факт е, че каменно-минералната вата притежава високи шумоизолационни стойности. Това е и причината външните стени на нашите жилища да са с изключително висока степен на шумоизолация. Сравнено с преградните стени, външните стени на ИзиХоум – сглобяеми къщи съдържат два и половина пъти по-дебела изолация от каменно-минерална вата.

Към това трябва да допълним и висококачествените дограми, които използваме в строителството на нашите къщи, които също са от голяма важност при изолиране на шума от външната среда.

Безкомпромисната шумоизолация
се осигурява с материали на: