1.Живот в апартамент или живот в къща?

Разбира се, това е въпрос на предпочитания. Все пак, щом се намирате на нашият сайт, сигурно и Вие смятате, че живота в самостоятелна къща е най-добрия начин на обитаване.

Тук, ние няма да повтаряме очевидни неща, като спокойствието, свободата и сигурността. Просто желаем да обърнем внимание на някои от митовете за живота в къща, които дори отдавна да са загубили своята актуалност, все още могат да разколебаят някои от хората, които в момента си задават въпроса – Къща или апартамент?

- Къщата е скъпо удоволствие, да имаш къща ще ти струва много по-скъпо отколкото да купиш апартамент. – Ние създадохме ИзиХоум – сглобяеми къщи тъкмо за да направим живота в къща достъпен за всеки, а не само за хората които печелят много. Освен това в последно време се забелязва и спад на цените на земята в някои райони, което допринася за ниска крайна цена на готова къща със самостоятелен парцел. Друг благоприятен фактор е значителният спад на цените на различните съоръжения, които биха направили живота в къща много комфортен. Пример за това са локалните пречиствателни станции, отоплителните инсталации и топлоносители, системите за доставка на енергия от възобновяеми източници. Ето защо много отдавна цената на самостоятелна къща с двор, отопление и абсолютно всички удобства въобще на надвишава цената на апртамент със същата площ. И това не е само на теория – потърсете ни и ние лесно ще Ви го докажем.

- Животът в къща е по-скъп отколкото този в апартамент – Тук се има пред вид, най-вече, че къщата е по-малко икономична от апартамент и освен това има по-скъпа подръжка. И двете твърдения са абсолютно грешни. Ако разгледаме по-специално жилищата на ИзиХоум – сглобяеми къщи, то тяхната енергийна ефективност е в пъти по-висока от тази на тухлено жилище или апартамент. Това означава, че разходите за отопление или охлаждане, ще са три пъти по-ниски. От тях ще трябва да извадите и разходите за общи части и преминаващи щрангове. Не бива да се забравя и друго – Къщата, почти във всички случаи, е нeзависима от външни доставчици на топлоенергия. Така Вие определяте цената която ще платите за отопление и охлаждане, а не дружеството монополист на пазара. Една добре изградена, а добре изградена не означава скъпа, отоплителна инсталация освен че ще пести разходи, ще се грижи и за осигуряването на топла вода за битови нужди /която никой не може да спре когато реши/. Така единствения разход към външни доставчици е към енергоразпределителните дружества за потребяваната енергия за осветление и готвене.

По-големите разходи за подръжка на сградата също са мит. Освен гаранционните срокове с които обезпечаваме нашето строителство ИзиХоум – сглобяеми къщи се строят от възможно най-качествените материали на пазара, нещо което трудно може да се каже за строителството на апартаменти. Освен това, еднофамилната къща се строи с много по-голямо внимание към детайла отколкото жилищен блок и израства пред очите Ви и Вие можете да наблюдавате строителството ежедневно и отблизо. Каква по-голяма гаранция за качество от това? Ето защо, една новопостроена къща от ИзиХоум ще се нуждае от много по-малко поддръжка, отколкото апартамент, а дори някога да се наложи ремонт, единствено Вие като едноличен собственик ще имате думата затова, как да се извърши той и колко да струва.